تفاوت حسابداری و مدیریت مالی چیست؟

برای اینکه بدانیم تفاوت حسابداری و مدیریت مالی در چیست لازم است ابتدا هرکدام از این دو مفهوم را تعریف کنیم سپس با بررسی دقیق تر هر کدام از آنها تر به تفاوت حسابداری و مدیریت مالی پی خواهیم برد.

برای اینکه بدانیم تفاوت حسابداری و مدیریت مالی در چیست لازم است ابتدا هرکدام از این دو مفهوم را تعریف کنیم سپس با بررسی دقیق تر هر کدام از آنها تر به تفاوت حسابداری و مدیریت مالی پی خواهیم برد.

حسابداری:

حسابداری فرایند شناسایی،اندازه گیری، ثبت و گزارشگری اطلاعات اقتصادی برای تصمیم گیری های آگاهانه به وسیله استفاده کنندگان آن اطلاعات است.حسابداری نگاهی رو به عقب دارد به این معنی که اطلاعات آن تاریخ محور است و هدف اصلی آن ثبت و ضبط وقایع گذشته است.گاهی به اشتباه حسابداری و دفترداری را یکی تلقی کرده و به جای هم به کار می برند حال انکه دفترداری خود بخشی از حسابداری است و شامل ثبت،طبقه بندی و خلاصه سازی مبادلات واحد تجاری است.

در گذشته عملیات حسابداری صرفا در دفاتر حساب انجام می شد اما امروزه با استفاده از نرم افزار های حسابداری و توسط کامپیوتر انجام می شود.به شخصی که عملیات حسابداری را انجام می دهد حسابدار می گویند.

وظایف حسابدار در حسابداری

حسابداران به دلیل جایگاه ویژه و مهمی که در سازمان دارند باید بتوانند وظایف خود را دقیق و جزء به جزء انجام دهند و در جهت بهبود عملکرد سازمان گام بردارند.به طور کلی وظایف حسابداران چهار دسته است.

۱) مهارت های دفترداری و حسابداری هزینه ها
۲) بودجه بندی و حسابداری مدیریت که از جمله وظایف تکنیکی حسابدار است
۳) حسابرسی،تصمیم گیری و گزارشگری که جزو وظایف ماهرانه حسابدار است
۴) مهارت های تحلیلی و طراحی سیستم و مشاوره ی حرف ای مستقل که از جمله وظایف پژوهشی حسابدار است.

انواع حسابداری:

حسابداری: حسابداری انواع مختلفی دارد از جمله حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری دولتی. حسابدار خبره علاوه بر آشنایی کلی با انواع مختلف حسابداری، تمرکز خود را روی یک یا دو شاخه حسابداری می گذارد. این تمرکز باعث می شود تا تجربه بالایی در همان شاخه پیدا کند و به عنوان یک متخصص در آن زمینه شناخته شده و عملکرد موثرتری داشته باشد.

مدیریت مالی:

در حوزه آکادمیک مدیریت مالی به معنای برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، هدایت و کنترل فعالیت‌های مالی، مانند تأمین بودجه و استفاده از وجوه شرکت است.

لاوه بر این، اعمال اصول مدیریت عمومی در منابع مالی شرکت، از دیگر مواردی است که در مدیریت مالی انجام می‌گیرد.

به طور ساده می توان گفت مدیریت کارا و اثر بخش وجوه و منابع مالی یک سازمان به منظور دستیابی به اهداف آن را مدیریت مالی می گویند.هدف مدیریت مالی افزایش ارزش شرکت و در نتیجه افزایش ثروت سهامداران می باشد. مدیریت مالی نگاهی رو به جلو دارد به این معنی که ابتدا جایگاه فعلی سازمان را با استفاده از اطلاعات تاریخی (حسابداری) بررسی کرده و سپس برای رسیدن به جایگاه آینده سازمان، با توجه به اهداف اصلی سازمان برنامه ریزی می کند.

وظایف مدیر مالی:

مدیر مالی در هر سازمان سه وظیفه اصلی دارد که وظایف دیگر حول این سه وظیفه می گردند.

۱) تصمیمات مبتنی بر سرمایه گذاری
۲) تصمیمات مبتنی بر تامین مالی
۳) تصمیمات مبتنی بر سیاست تقسیم سود
ترکیب بهینه سه مورد گفته شده در صورتی که همسو با هدف سازمان انجام شوند منجر به حداکثر کردن ارزش شرکت و در نتیجه حداکثر کردن ثروت سهامداران می شود،همان هدفی که مدیریت مالی به دنبال دستیابی به آن است.

حوزه های مدیریت مالی:

۱) مدیریت مالی کسب و کار،بر فرایند های مالی بنگاه های کسب و کار متمرکز است.
۲) سرمایه گذاری،با قیمت گذاری اوراق بهادار و رفتار بازارهای مالی سروکار دارد.
۳) موسسات مالی،کلان تر از موارد قبلی می باشد و بیشتر به شرکت های مالی نظیر بانک ها مربوط می شود.
این سه حوزه کلان مدیریت مالی از هم تفکیک شده نیستند و کاملا با هم در ارتباطند.

حال که تا حدودی با تعاریف این دو آشنا شدیم بهتر می توان فهمید که تفاوت حسابداری و مدیریت مالی در چیست.به طور کلی حسابداری گذشته نگر و مدیریت مالی آینده نگر است.حسابداری ابزاری برای مدیریت مالی است تا بتواند بهتر و کاراتر آینده را پیشبینی کرده و درباره آن برنامه ریزی کند.

تفاوت مدیریت مالی و حسابداری در دیدگاه این دو است که یکی مبتنی بر گذشته و دیگری مبتنی برآینده است اگرچه بین مدیریت مالی و حسابداری تفاوت وجود دارد و برای هریک  به مجموعه مهارت های متفاوت نیاز هست اما هر دو حول مدیریت دارایی ها می گردند و در چارت های سازمانی نیز،در یک دسته طبقه بندی می شوند.

مشاوره

این فرصت را دارید که از مشاوره رایگان تسهیل گستر استفاده نمائید.
تفاوت حسابداری و مدیریت مالی چیست؟
تسهیل گستر 01 آذر 1399
این پست را به اشتراک بگذار
بایگانی
ورود | ثبت نام افزودن نظر


مدیریت زمان در دوران دورکاری
۶ توصیه ضروری برای به‌دست آوردن زمان بیشتر
ارتباط با ما +
چت آنلاین
تماس با ما
دفتر تبریز: 041-51288000
دفتر تهران: 021-91012569
درخواست مشاوره و یا دمو