سرویس پیام رسان wispi عمری حدود دو سال دارد اما در روزهای اخیر به واسطه کنار گذاشته شدن موقتی تلگرام، جای خود را در میان کاربران به شکل ویژهای باز کرده و با قابلیتهای متنوعاش، تبدیل به یکی از گزینههای مهاجرت برای ایرانیان شده است.
در چند سال اخیر کاربران و کسب و کارها اتکای بیش از اندازه ای به تلگرام به عنوان یک پیامرسان پیدا کردهاند. هزاران فروشگاه کوچک در سراسر ایران با استفاده از تلگرام، به فروش اجناس خود مشغول بودند اما حالا به واسطه محدودیت موقتی که برای این سرویس به وجود آمده است، طبیعتاً بسیاری از کاربران و فروشگاههای کوچک به دنبال جایگزینی برای آن هستند.
در این میان یکی از جایگزینهای با کیفیتتر که تقریباً تمام امکانات تلگرام را نیز در خود جای داده، اپلیکیشنی است به نام ویسپی که در ابتدا توسط چینیها توسعه داده شده و اتفاقا در گذشته یک بار طعم فیلترینگ را نیز در ایران چشیده است.
نوع طراحی فعالیت این پیامرسان به گونهای است که تمام نیازهای یک کاربر ایرانی را در نظر گرفته است؛ ترکیبی از تلگرام، اینستاگرام و حتی فیسبوک. در ویسپی قسمتی وجود دارد به نام «Social» که حالتی مانند فید فیسبوک یا اینستاگرام را تداعی میکند و میتوانید حوزههای مورد علاقه خود را در آن دنبال کنید، در آنها نظر دهید یا لایکشان کنید. در کنار این شبکه اجتماعی کوچک، میتوان به رادیوی ویسپی هم به عنوان یک مورد قابل توجه دیگر اشاره کرد.
از تمام این موارد گذشته، بر خلاف تلگرام، ویسپی همچنان تماس صوتی رایگان را در اختیار افراد قرار میدهد در حالی که این ویژگی از همان ابتدا در تلگرام مسدود شد. اما این پیامرسان که در روزهای اخیر تبدیل به یکی از اپلیکیشنهای محبوب کافهبازار شده، چه تاریخچهای دارد و حالا از کجا مدیریت میشود؟
پیام رسان wispi چینی یا ایرانی؟
در قسمت «درباره» سایت ویسپی، اشارهای به محل تولد این سرویس نشده است. با این حال، در اپاستور و گوگلپلی، توسعهدهنده شرکتی است به نام «SG Atlantic Limited» که مستقر در هنگکنگ است. ویسپی هم تنها اپلیکشنی است که این شرکت در نوامبر ۲۰۱۵ در این دو فروشگاه نرمافزاری قرار داده است.