برای پاسخ به این سوال که سوشیال مدیا مارکتینگ چیست؟ باید بگوییم سوشیال مدیا مارکتینگ در واقع شکلی از بازاریابی دیجیتال است که از شبکه ها و پلتفرم های اجتماعی و وب سایت های موجود برای تبلیغ محصولات یا خدمات یک برند استفاده می کند. معمولا سوشیال مدیا مارکتینگ را به صورت بازاریابی شبکه های اجتماعی هم خوانده می شود و مخفف آن (SMM) می باشد. شبکه های اجتماعی بستری هستند که بازاریاب از طریق آن می تواند با مخاطب یا مشتریان بالقوه خود ارتباط برقرار کند، بازخورد آنها را بشنود و اجتماع خاص خودش را از این راه بسازد.
تولید محتوا در جهت تبلیغ و توزیع کسب و کار و محصولات آن، روی پلتفرم های مختلف شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک، اینستاگرام، توئیتر، لینکدین، ویمئو و امثال آن. محتوای منحصربهفرد شما باید مختص هر پلتفرم تهیه شود و به شما کمک کند نرخ تبدیل و آگاهی بخشی خود را افزایش دهید.
در مسیر بازاریابی رسانه های اجتماعی باید مخاطب خود را درست بشناسید و بر اساس نیازها و دغدغه های آنان محتوا تولید کنید و با آن ها به تعامل بپردازید تا با شما و برندتان مشارکت کنند. استراتژی انتخابی شما برای فعالیت با هر شبکه اجتماعی باید متفاوت باشد تا بتوانید به اهداف خود برسید.
آیا سوشیال مدیا بستر مناسبی برای بازاریابی و تبلیغ است؟
به طور حتمی بله. زیرا فضای سوشیال مدیا به علت رایگان بودن و راحتی برای دسترسی، فرصتی بسیار مناسب برای بازاریابی بحساب می آید.
یکی از روش های تاثیرگذار برای بالا بردن رتبه سایت، و برندسازی کسب و کار در موتورهای جستجو اشتراک گذاری صفحات و اخبار شما در شبکه های اجتماعی است.
هرچه تعداد مخاطبین شما بیشتر باشد ، تعداد لایک و کامنت شما بیشتر خواهد بود و جذابیت پست ها باعث انتشار آن بین کاربران خواهد شد که این امر موجب ایجاد سیگنال های شبکه های اجتماعی شده و باعث بهبود رتبه سایت شما در موتورهای جستجو می شود.
از نظر طبیعی، پیشرفت در سوشیال مدیا در کوتاه مدت می تواند اتفاق بیافتد. سرعت پیمایش و رشد در این شبکه ها بسیار بالا می باشد و روزانه هزاران پست و مطلب در رابطه با یک موضوع خاص در این فضاها نشر داده می شود. اما باید توجه داشته باشید که برای بهتر دیده شدن از تولید مطالب و عناوین تکراری در این شبکه ها بپرهیزید و مطالب جالب و جذاب که می تواند بازخوردهای فعال زیادی داشته باشد، منتشر کنید.
انواع بازاریابی در سوشیال مدیا
به طور کلی می توان بازاریابی در سوشیال مدیا را به سه دسته کلی تقسیم نمود:
ارگانیک: این نوع بازاریابی در واقع همان تولید محتوای غنی برای کسب و کار شما است. با این کار شما بدون صرف هزینه اضافی و به صورت کاملا طبیعی مخاطبانی از جامعه هدف شما با محتوا درگیر می شوند.
پولی: این دسته شامل محتواهایی می شود که اسپانسر دارد و با پرداخت هزینه، تحت حمایت مجموعه خاصی قرار می گیرد.
دستاورد: هرچه محتوای تولید شده مفیدتر باشد، احتمال بازنشر آن نیز بیشتر شده و نرخ تعامل کاربران نیز افزایش می یابد. به این ترتیب محتوای تولید شده به افراد بیشتری نشان داده می شود.
فعالیت های مرتبط با تبلیغات در سوشیال مدیا
حضور یافتن در شبکه های اجتماعی
افزایش آگاهی از برند
تعامل با مشتریان کنونی و مشتریان بالقوه از طریق تولید محتوای ارزشمند و جذاب
هدایت کردن ترافیک واقعی و ارگانیک به سمت وب سایت
سوشال مدیا مارکتر کیست؟
سوشال مدیا مارکتر یا مدیر شبکه های اجتماعی یکی از مشاغلی است که این روزها طراحی لوگو کسبوکارها باید از آن بهرهمند شوند. وظیفه سوشال مدیا مارکتر این است که بر اساس نیازها و اهداف برند و با مشخص کردن شاخص های کلیدی ارزیابی، استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی را ایجاد و اجرا کند و نهایتا میزان بازگشت سرمایه را مشخص کند.
اگر میبینید برخی از برندها شبکههای اجتماعی خود را به شکلی زیبا و منحصر بفرد اداره می کنند، بدانید که حتما متخصص شبکه های اجتماعی یا گروهی از متخصصان در حال تعیین استراتژی ها، اجرای آنها، اندازهگیری، گزارشدهی و آموختن درباره آن هستند بنابراین می توانند برای دفعات بعدی آن را به شکلی درست تر اجرا کنند.
حتماً بخوانید: پرفورمنس مارکتینگ (بازاریابی عملکرد) چیست؟ از کجا شروع کنیم؟
سوشال مدیا مارکترها افرادی استراتژیک هستند که طبق برنامه ریزی عمل می کنند و در مواقع لزوم بحران ها را مدیریت کنند. آن ها از داده ها کمک گرفته و به تحلیل صحیحی از برنامه خود می رسند . آن ها افرادی خلاق هستند که به خوبی می دانند چگونه باید به تولید و طراحی محتوا بپردازند و مخاطبان را به خود جذب کنند. این افراد روحیه ای مردمی و اجتماعی دارند ، آن ها به خوبی با دیگران ارتباط برقرار می کنند و می توانند عکس العمل هایی سریع و صحیح بدهند.
وظایف یک سوشیال مدیا مارکتر حرفه ای
بسته به اینکه سازمان تان تا چه حد بزرگ است، وظایف یک سوشال میدیا مارکتر حرفه ای نیز نسبت به آن متفاوت خواهد بود. به طور کلی میتوان گفت وظایف هر سوشیال مدیا مارکتر در موارد زیر خلاصه میشود:
حتماً بخوانید: ۱۰ روش ثابت شده افزایش درآمد از طریق شبکه های اجتماعی
کار با تمام کانال های سوشال مدیا را بداند و بتواند در هریک فعالیت مربوط به خود آن کانال را از سر بگیرد.
استراتژیهای خاص هر شبکه اجتماعی را طراحی و اجرا کند و هریک را متناسب با اهداف سازمان برنامهریزی کند.
کمپینهای مختلف مربوط به هر شبکه را بتواند طراحی و اجرا کند.
به کمک ابزارهای تحلیلی بتواند استراتژیهای مختلف را تست، اندازهگیری و گزارش دهی کند.
محتوای سوشال را ایجاد کند. این محتواها شامل متن، تصویر و ویدئو میشود.
تقویم محتوایی هر شبکه را به طور مجزا ایجاد کند.
تمام پستهای هر پلتفرم را ویرایش کند، تایید کند و برای آن ها برنامهریزی کند.
با فالوئرهای برند و طرفداران هر شبکه بتواند تعامل کند و آنها را به مشارکت وادارد.
با استفاده از ابزارهای مناسب صدای مشتریان را بشنود و هر شبکه را به درستی بررسی کند.
درباره ترندهای روز جهان به روز باشد و با ابزارهای جدی در حوزه شبکههای اجتماعی، بازاریابی، تکنولوژی و تبلیغات آشنا باشد.
با دیگر برندها و شرکت های حاضر در شبکه های اجتماعی و اینفلوئنسرها ارتباط برقرار کند.
در مواقع اضطراری، پیشنهادهای کارساز ارائه دهد و مدیریت سوشال میدیا را به درستی پیش ببرد.
سوشیال مدیا مارکتینگ چیست؟