جستجوهای صفر کلیک گوگل چیست؟ سئو برای Zero Click Searches

جستجوهای صفر کلیک (Zero Click Searches) به جستجوهایی گفته می‌شود که کاربر بلافاصله پس از نوشتن عبارت مورد نظر در موتور جستجو، به صفحه‌ اول گوگل منتقل می‌شود و نیازی به کلیک بر روی لینک‌های ارائه شده نیست. به این ترتیب، کاربر هیچگونه ترافیک بر روی وب‌سایتی که باید محتوای مورد نظر را ارائه دهد، ایجاد نمی‌کند.

جستجوهای صفر کلیک (Zero Click Searches) به جستجوهایی گفته می‌شود که کاربر بلافاصله پس از نوشتن عبارت مورد نظر در موتور جستجو، به صفحه‌ اول گوگل منتقل می‌شود و نیازی به کلیک بر روی لینک‌های ارائه شده نیست. به این ترتیب، کاربر هیچگونه ترافیک بر روی وب‌سایتی که باید محتوای مورد نظر را ارائه دهد، ایجاد نمی‌کند. 

مثلاً در صورتی که کاربر جستجوی "وضعیت آب و هوا" را انجام دهد، گوگل وضعیت آب و هوای منطقه را به صورت خودکار نمایش می‌دهد و کاربر نیازی به کلیک کردن برای دیدن نتایج جستجو ندارد.

استفاده از جستجوهای صفر کلیک به نوعی باعث کاهش ترافیک سایت‌ها می‌شود و برای برخی کسب‌وکارها می‌تواند مشکل ساز باشد، اما از طرف دیگر می‌تواند زمان کاربران را صرفه جویی کند.

 جستجوهای صفر کلیک چیست؟ (Zero Click Searches)

 جستجوهای صفر کلیک چیست؟ (Zero Click Searches)

جستجوی صفر کلیک چیست؟ حتماً برای شما هم اتفاق افتاده است که عنوانی را در گوگل سرچ کنید و نتیجه ای که روی صفحه می آید برای شما کافی باشد و نیازی به کلیک روی وب سایت خاصی نداشته باشید. برای مثال ممکن است سن بازیگر خاصی را در گوگل سرچ کرده باشید و در همان نتایج روی صفحه، به جواب سوال خود رسیده باشید. اکنون دیگر نیازی ندارید که وارد وب سایت خاصی شوید. به این نوع جستجوها، جستجوهای صفر کلیک می گویند. در حال حاضر حدود 50 درصد از جستجوها، بدون کلیک بر روی یک نتیجه جستجوی ارگانیک به پایان می رسند و میزان جستجوهای صفر کلیک، بسیار بیشتر شده است. 

گوگل و مزیت جستجوهای صفر کلیک (Zero Click Searches)

گوگل و مزیت جستجوهای صفر کلیک (Zero Click Searches)

با توجه به مزایای جستجوهای صفر کلیک برای کاربران، گوگل به دلایلی این مدل جستجو را برای خود به رسمیت شناخته و آن را به یکی از مزایای خدمات خود تبدیل کرده است. برخی از مزیت‌های همکاری با جستجوهای صفر کلیک در گوگل عبارتند از:

۱- بهبود تجربه کاربری با کاهش زمان بارگذاری صفحه جستجو و نمایش سریع نتایج در صفحه اصلی گوگل

۲- افزایش کارایی و بهره‌وری جستجوی اطلاعات برای کاربران با ارائه پاسخ سریع و بدون نیاز به جستجو در گزینه‌های بیشتر

۳- خدمات بهبود یافته برای اعمال نیازمندی‌های جستجوی صفر کلیک برای برندهایی که برای آن‌ها می‌تواند زمان‌بر و هزینه‌بر باشد 

۴- ارائه نتایج تکراری و بروزرسانی پویا و فوری در صورتی که اطلاعات به روزرسانی شده باشند. مانند وضعیت‌ آب‌وهوا و حالت وضعیت ترافیک 

خلاصه‌ی مزایای جستجوهای صفر کلیک شامل بهبود تجربه کاربران، کارایی بالای جستجوی اطلاعات و ارائه خدمات برتر و به‌روز برای برندهاست. بنابراین، به نظر می‌رسد که گوگل به دلایل متعدد، با استفاده از جستجوهای صفر کلیک، توانایی خود را برای ایجاد مدلًی جدید و بهتر از جستجوی اطلاعات از طریق وب، به نمایش گذاشته است.

فیچر اسنیپت و جستجوهای صفر کلیک (Zero Click Searches)

فیچر اسنیپت و جستجوهای صفر کلیک (Zero Click Searches)

 فیچر اسنیپت (Featured Snippet) یکی از انواع نتایج جستجوهای صفر کلیک است. فیچر اسنیپت ها اطلاعات مربوطه را بر اساس پرس و جوهای کاربران ارائه می دهند. فیچر اسنیپت یکی از مهم ترین مواردی است که برای جستجوهای صفر کلیک باید در سایت خود رعایت کنید. فیچر اسنیپت همچنین باعث می شود تا گوگل، محتوای شما را بهتر بخواند و به کاربرانش نشان دهد. چهار نوع فیچر اسنیپت وجود دارد:

  •     List Snippet: در این فیچر اسنیپت، نتایج جستجو به صورت لیست های شماره یا بولت گذاری شده ظاهر می شوند.

  •     Table Snippet: در این نوع فیچر اسنیپت، نتایج جستجو در قالب جدول نمایش داده می شود.

  •     Video Snippet: در این نوع نیز نتایج جستجو در قالب ویدیو نمایش داده می شوند.

  •     Image Snippet: و در این فیچر اسنیپت نیز نتایج جستجو در قالب تصویر نمایش داده می شوند.

بنابراین وب سایت خود را برای فیچر اسنیپت ها بهینه سازی کنید تا هم شانس شما در نشان داده شدن وب سایتتان در صفحه اول گوگل افزایش یابد و هم سئو سایت خود را بهبود بخشید. 

 سئو برای جستجوهای صفر کلیک (Zero Click Searches)

 سئو برای جستجوهای صفر کلیک (Zero Click Searches) 

سئو برای جستجوهای صفر کلیک متفاوت با سئو برای سایر نتایج جستجو در گوگل است. در واقع، هدف سئو برای جستجوهای صفر کلیک، باید ارائه یک جواب درست و دقیق برای پرسش کاربر باشد.

برای بهینه سازی سئو برای جستجوهای صفر کلیک، این روش‌ها را می‌توانید بکار ببرید:

۱- قابلیت دسترسی یک سایت به داده‌‌های ارائه‌شده توسط Schema.org به عنوان یکی از مزایای حایز اهمیت برای جستجوهای صفر کلیک است.

۲- باعث شدن اطمینان از داده‌های ساختاری صفحه خود با قوانین شیمای استاندارد جستجو به عنوان یک واکنش نشان داده شده در نتایج گوگل است.

۳- در حین تولید کنتنت برای سایت‌های خود حتماً باید بر روی ارائه اطلاعاتی جامع و دقیق در مورد سوالات شایع تمرکز کنید.

۴- اطمینان حاصل شدن از سرعت سایت، محتوای مفید و استفاده از تصاویر اصلی جذاب و بیان روش‌های درست برای بهبود اطلاعات مورد جستجو در متا توضیحات و سرایتای یاد شده در نام سایت. 

بدون شک، سئو برای جستجوهای صفر کلیک با ترکیب قابلیت‌های ارائه شده در سئو برای جستجوهای دیگر، یک فرایند مستقل و یک نوع بهینه سازی محتوای موثر است.

 بهینه سازی سایت برای جستجوهای صفر کلیک

 بهینه سازی سایت برای جستجوهای صفر کلیک

تمرکز روی پرسش: هنگامی که تحقیق در مورد کلمات کلیدی انجام می دهید، باید بدانید که چه کلماتی در فیچر اسنیپت ظاهر می شوند و مخاطبان شما به دنبال چه چیزی هستند. سپس بر روی "چیست" "چه کسی" و «چگونه» تمرکز کنید.

محتوای با کیفیت بالا بسازید: محتوایی که در جستجوهای صفر کلیک ظاهر می شود، ارزشمند و غنی از اطلاعات است. به همین دلیل است که گوگل فکر می کند که برای کاربرانش مفید است. بنابراین شما نیز باید روی کیفیت محتوای خود کار کنید.

ساختاربندی صحیح: ساختار محتوای شما است که تعیین می کند اطلاعات شما در فیچر اسنیپت نمایش داده شود یا نه. بنابراین به فیچر اسنیپت ها مسلط شوید و ساختار سایت خود را بر اساس ان ها بهینه سازی کنید. از ارائه ی محتوای یکنواخت بپرهیزید و سعی کنید مطالب را در پاراگراف ها و نکات (شماره گذاری، بولت گذاری و ...) ارائه دهید.

استفاده از تصاویر و محتوای بصری

استفاده از تصاویر و محتوای بصری: گنجاندن تصاویر به همراه متن چشم نواز است و کاربران را جذب خود می کند. به همین دلیل است که گوگل معمولا محتوایی را انتخاب می کند که از نظر بصری نیز غنی باشد. بنابراین از تصاویر و ویدئوها استفاده کنید و آن را طبق قواعد سئو بهینه سازی کنید. اگر آن ها را بر اساس فیچر اسنیپت بهینه سازی کنید نیز بسیار بهتر است و شانس خود را برای قرار گیری در جستجوهای صفر کلیک گوگل افزایش داده اید.

از حقایق و آمار استفاده کنید: گنجاندن واقعیت در محتوا باعث اطمینان بیشتر آن می شود و وقتی نمودار، گرافیک و آمار را درج می کنید ترافیک بیشتری را جذب می کند. به همین دلیل است که گوگل محتوای غنی از اطلاعات را انتخاب می کند.

دقیق باشید: گوگل محتوای طولانی را دوست دارد، اما برای حفظ موقعیت خود در فیچر اسنیپت، باید محتوای مختصر با ساختاربندی صحیح را منتشر کنید.

سوالات متداول را بگنجانید: وقتی کاربران وارد صفحه شما می شوند، سوالات مختلفی به ذهن آن ها خطور می کند. بهتر است که شما پیش دستی کنید و سوالات متداول را در متن خود (به خصوص در عناوین) بگنجانید. 

اسنیپت محصولات برتر شما در اینجا نمایش داده می شود ... این پیام نمایش داده می شود زیرا شما هم آپشن فیلتر و تمپلیت را تنظیم نکرده اید.

مشاوره

این فرصت را دارید که از مشاوره رایگان تسهیل گستر استفاده نمائید.
جستجوهای صفر کلیک گوگل چیست؟ سئو برای Zero Click Searches
تسهیل گستر, بابک شعبانی 16 خرداد 1402
این پست را به اشتراک بگذار
بایگانی
ورود | ثبت نام افزودن نظر


الگوریتم گوگل دیسکاور چیست؟ نحوه سئو محتوا برای Google Discover
Google Discover چیست؟ گوگل دیسکاور ابزار جایگزین گوگل فید بوده و به افزایش ترافیک وب سایت کمک زیادی می نماید. نحو سئو در این مقاله معرفی شده است.
ارتباط با ما +
چت آنلاین
تماس با ما
دفتر تبریز: 041-51288000
دفتر تهران: 021-91012569
درخواست مشاوره و یا دمو