تفاوت EAM و ERP از عملکرد تا بازده

پیشرفت علم و به دنبال آن تکنولوژی امروزه در تمامی حوزه‌های زندگی انسان تغییرات چشمگیری ایجاد کرده است. اکنون قصد داریم دو نرم افزار مدیریتی EAM و ERP را ضمن معرفی کوتاه و اجمالی مقایسه کنیم. با ما همراه باشید.

پیشرفت علم و به دنبال آن تکنولوژی امروزه در تمامی حوزه‌های زندگی انسان تغییرات چشمگیری ایجاد کرده است. در همین راستا شاهد هستیم که مدیریت کسب و کارها و بنگاه‌های تجاری کوچک و بزرگ نیز در بخش‌های مختلف تحت تاثیر همین حقیقت غیرقابل انکار قرارگرفته‌اند و تقریبا کسب موفقیت و رسیدن به هدف بدون استفاده از انواع نرم افزارهای مدیریتی غیرممکن است. این نرم افزارها که بعضا تضمین کننده و اطمینان بخش افزایش بهره‌وری و سوددهی شرکت یا سازمان هستند از تولید تا عرضه و فروش را در صنایع مختلف پوشش می‌دهند. اکنون قصد داریم دو نرم افزار مدیریتی EAM و ERP را ضمن معرفی کوتاه و اجمالی مقایسه کنیم. با ما همراه باشید.

گاهی تنها به مدیریت امور مالی می‌پردازند و گاهی در بخش زنجیره تامین تا عرضه فعال هستند. همین تنوع نیز معمولا مدیران مشاغل را دچار سردرگمی می‌کند که کدام سیستم برای کسب و کار آن‌ها الزامی و مفید‌تر است. در این مواقع کارشناسان توصیه می‌کنند که پیش از انتخاب و خرید، شناخت کافی نسبت به هریک از سیستم‌ها پیدا کرده و تفاوت‌های آن‌ها را بررسی کنید.

 Enterprise asset management

EAM چیست؟

Enterprise asset management که به اختصار EAM نامیده می‌شود به مدیریت دارایی های سازمان می‌پردازد. این سیستم که مورد استفاده در سازمان‌ها و مشاغل بزرگ با شعب و مراکز مختلف در نقاط مختلف هستند کاربرد فراوانی دارد انبار داده‌های مربوط به دارایی‌های سازمان را در سایت‌های مختلف آن در یک بستر یکپارچه پیاده می‌کند. به این ترتیب این سیستم را باید نرم افزار مدیریت سرمایه سازمان یا دارایی‌های مادی آن دانست. EAM علاوه‌ بر کاربرد در سازمان‌ها و کسب و کارهای بزرگ، امور مالی شرکت‌های کوچک را نیز در یک پلتفرم پیکپارچه اجرا می‌کند.

این امور مالی که مربوط به مدیریت سرمایه شرکت می‌شوند عبارتند از مدیریت انبارها، وام‌ها و اقساط، تامین مواد اولیه، بازده و برداشت و …. که متناسب و درکنار هم بررسی و کنترل می‌شوند. EAM به مدیران سازمان کمک می‌کند تا سرمایه شرکت را بهتر حفظ و مدیریت کنند و از آن مراقبت نمایند. در این سیستم سرمایه تنها به معنای پول نقد نیست بلکه تجهیزات کار، مواد و قطعات مورد نیاز احتمالی و حتی نیروی کار نیز از دارایی‌های سازمان محسوب می‌شوند و سیستم به مدیریت‌ها در جهت حفظ منافع کسب و کار می‌پردازد.

 (Enterprise Resource Planning) ERP چیست؟

Enterprise Resource Planning که به اختصار ERP نامیده می‌شود به مدیریت منابع سازمان می‌پردازد. این سیستم نرم افزاری است که منابع سازمانی را برنامه‌ریزی کرده و مدیریت می‌نماید.یک سیستم یکپارچه است که مجموعه‌ای از ماژول‌های مختلف را دربر دارد. این ماژول‌ها یا نرم‌فزارها داده‌های فرایند کسب و کار را جمع‌آوری، ذخیره، پردازش، تجزیه و تحلیل و مدیریت می‌کنند. تمامی نرم افزارهای ERP بر بستری مشترک قرار دارند و حوزه‌ها مختلف یک سازمان مانند مالی، منابع انسانی، تولید، توزیع و فروش را به‌صورت اختصاصی مدیریت می‌کنند.

در این سیستم تمامی موارد ذکر شده و داده‌های آن‌ها به عنوان منابع سازمانی شناخته شده و به‌کارگیری و استفاده از آن‌ها مدیریت و برنامه‌ریزی می‌شود. با تجزیه و تحلیل اطلاعات و گزارش‌های به دست آمده از داده‌های پردازش‌شده در هریک از بخش‌ها و سیستم‌های سازمان، برنامه راهبردی آینده هر بخش را می‌توان به دست آورد و براساس آن فرایند و عملکرد این دپارتمان‌ها را هدف‌گذاری نمود. ERP درواقع تمامی فعالیت‌های شرکت را پوشش داده و در یک پایگاه داده مشترک مدیریت می‌کند.

تفاوت ساختاری EAM و ERP

تفاوت ساختاری EAM و ERP

بنابر آنچه مطرح شد، EAM سیستمی است که تنها با دارایی‌های سازمان پرداخته و امور مدیریتی دیگر را پوشش نمی‌دهد. به همین دلیل امروزه در کنار EAM معمولا یک سیستم مکل مورد استفاده قرار می‌گیرد. EAM قادر به پاسخگویی نیازهای اتوماسیونی سازمان نیست و معمولا در کنار آن از سیستم‌های CMMS نیز کمک گرفته می‌شود. سیستم‌های CMMS مکانیزم‌های بزرگ‌تر و پیچیده‌تر هستند که مدیریت نگهداری و تعمیرات، انبارداری و خریدهای سازمان را پوشش می‌دهند. بنابراین می‌توان آن‌ها را مکمل سیستم ERM دانست.

ERM درواقع باید یک نرم افزار حسابداری پیشرفته دانست که دارایی‌های پولی و غیرپولی شرکت را مدیریت و درعین حال محافظت می‌کند. به‌نظر می‌رسد برای شرکت‌های و سازمان‌هایی که دارایی‌های آن‌ها در اولویت قرار دارند این سیستم مناسب‌تر از سایر نرم‌اغزارهای مشابه مفید باشد. چرا که EAM به شکل اختصاصی این حوزه را پوشش می‌دهد. حال اینکه ERP قادر به محافظت از دارایی‌ها به صورت تخصصی نیست و با پیش‌فرضی از پیش طراحی شده امور مالی، منابع انسانی و حوزه تولید و فروش سازمان را مدیریت می‌کند.

تفاوت عملکردی EAM و ERP

برای درک بهتر از تفاوت‌های EAM و ERP بهتر است توانایی‌های آن‌ها را به صورت جزئی و موردی مقایسه کرده و به برتری‌های هریک بر دیگری را در حوزه‌های مختلف یادآور شد. در این رابطه باید گفت ERP مانند EAM قادر به مدیریت زمان‌بندی تعمیرات دارایی‌ها (تجهیزات) و ردیابی نگهداری و موارد نیازمند به تعویض نیست. در حالی که EAM این وظیفه را با ثبت وضعیت دارایی‌ها و ارائه دستور کار مدیریت می‌کند. در مقابل اما EAM قادر به انجام امور حسابداری نیست و فعالیت‌هایی نظیر پرداخت دست‌مزدها و پاداش‌ها، صورت‌حساب‌ها و فاکتورها را مدیریت نماید.

ERP همچنین مدیریت منابع انسانی و مدیریت فرایند کسب و کار در زمینه تولید و توزیع نیز می‌پردازد. به این معنی که فرایند شرکت یا سازمان را در ماژول‌های پیش‌فرض بنابر بهترین هر صنعتی پیش می‌برد. ERP همچنین در مدیریت توزیع، بازاریابی و ارتباط با مشتری نیز فعال است و می‌تواند ارائه و توزیع محصول را براساس به‌روزترین متد‌های دنیا پیاده کند.

این درحالی است که شاهد هیچ یک از این ماژول‌ها در EAM نیستیم. بهره‌مندی از سیستم هوش تجاری اما از اشتراکات دو مکانیزم است که به کمک آن تجزیه و تحلیل داده‌های حوزه‌های تخصصی خود پرداخته و گزارش‌ها و اطلاعات مورد نیاز در این حوزه‌ها را ارائه می‌کنند. به دلیل وجود برخی مزایا در هریک، به‌نظر استفاده از دو سیستم می‌تواند یک مجموعه کامل را در اختیار مدیران سازمان قرار دهد. این نکته زمانی قابل توجه‌تر خواهد شد که بدانیم EAM و ERP را می‌توان به کمک سیستم پیکپارچه‌سازی به هم مرتبط نمود.

 انتخاب بین EAM و ERP به نیازهای خاص سازمان شما بستگی دارد.

اگر به دنبال راه‌حلی برای مدیریت دارایی های فیزیکی خود هستید، EAM ممکن است انتخاب مناسب‌تری باشد.

اگر به دنبال راه‌حلی برای مدیریت تمام فرآیندهای سازمان خود هستید، ERP ممکن است انتخاب مناسب‌تری باشد.

تسهیل گستر، بهترین ارائه دهنده نرم افزار Odoo ERP در ایران:

  •     تسهیل گستر یک شرکت با تجربه در زمینه ارائه نرم افزارهای ERP است.

  •     تسهیل گستر طیف وسیعی از خدمات را در زمینه استقرار، آموزش و پشتیبانی نرم افزار Odoo ERP ارائه می دهد.

  •     تسهیل گستر با ارائه راه حل های تخصصی و متناسب با نیازهای هر سازمان، به شما در دستیابی به اهدافتان کمک می کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نرم افزار Odoo ERP و خدمات تسهیل گستر، به وب سایت تسهیل گستر مراجعه کنید.

جمع بندی:

انتخاب بین EAM و ERP به نیازهای خاص سازمان شما بستگی دارد. تسهیل گستر به عنوان بهترین ارائه دهنده نرم افزار Odoo ERP در ایران، می‌تواند به شما در انتخاب و استقرار راه حل مناسب برای سازمانتان کمک کند.

عنوان محصولات

مشاوره

شما فرصت دارید از مشاوره رایگان تسهیل گستر استفاده کنید.
تفاوت EAM و ERP از عملکرد تا بازده
تسهیل گستر, بابک شعبانی 13 اردیبهشت 1402
اشتراک‌گذاری این پست
بایگانی
وارد حساب کاربری شوید تا بتوانید نظر خود را ثبت کنید
استفاده کسب و کارها از سیستم ERP بر بستر فضای ابری
این سیستم به‌عنوان ابزاری که می‌تواند اطلاعات مورد نیاز سازمان‌ها و کمپانی‌های مختلف را طبقه‌بندی کند، توان اجرایی کسب‌وکارها را افزایش داده و آن‌ها را برای ماندن در میدان رقابت به‌روز نگه می‌دارد.اگرچه ممکن است استفاده از سیستم ERP بر بستر ابر در ابتدا کمی هزینه‌زا باشد، اما باید توجه داشت که هزینه‌ی صرف‌شده برای این ابزار در مقایسه با کاربرد آن در رفع خطاهای انسانی، افزایش سرعت و قدرت بالای ذخیره‌سازی داده‌ها، شما را از خریدتان مطمئن خواهد کرد.
ارتباط با ما +
چت آنلاین
متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.
متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.
متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.متأسفانه اعضای تیم پشتیبانی در دسترس نیستند. لطفاً بعداً مراجعه نمایید.
تماس با ما
دفتر تبریز: 041-51288000
دفتر تهران: 021-91012569
درخواس​​​​ت مشاوره یا دمو