۳۰ راه برای بهبود مهارت‌های اجتماعی خود در محل کار

اگر معاشرت با دیگران برایتان ترسناک است، این نکات به شما در بهبود مهارت‌های اجتماعی و غلبه بر اضطراب‌های اجتماعی کمک می‌کند. بیاموزید که چگونه به یک فرد اجتماعی پرشور تبدیل شوید که اعتماد به نفس و دانش فراوانی دارد.

تقویت مهارت‌های اجتماعی، یکی از مهم‌ترین مهارت‌های حرفه‌ای به شمار می‌رود. این مهارت در تمامی موقعیت‌ها، از تعاملات کاری تا دورهمی‌های دوستانه، کاربرد دارد. بخش زیادی از جامعه‌ی مدرن، خواه یا ناخواه، نیازمند برقراری ارتباط با دیگران است. یادگیری فنون ارتباط موثر، نقش بسزایی در رسیدن به اهداف شغلی و دستیابی به خوشبختی شخصی دارد.

فرقی نمی‌کند در چه سطحی از مهارت‌های اجتماعی قرار دارید، این مهارت‌ها همیشه قابل یادگیری و ارتقا هستند. این مقاله با ارائه‌ی ۳۰ نکته و راه‌کار، به شما در بهبود مهارت‌های اجتماعی و بهره‌مندی از آن‌ها در موقعیت‌های مختلف کمک می‌کند.

به یاد آوردن نام افراد

۱. به یاد آوردن نام افراد


همه ما دوست داریم اسم خود را بشنویم، مخصوصا زمانی که انتظار شنیدنش را نداریم. جودی آر آر اسمیت، مشاوره آداب معاشرت Mannersmith، می‌گوید: «همانطور که بهتر است در مهمانی رسمی کمی رسمی‌تر لباس بپوشید تا اینکه زیادی راحت باشید، در مورد خطاب قرار دادن افراد هم همینطور است.  این یعنی زمانی که با کسی برای اولین بار آشنا می‌شوید، بهتر است او را با عنوان و نام خانوادگی صدا بزنید (مثل آقای، خانم، خانم دکتر و...).» او در ادامه توضیح می‌دهد که بعد از اینکه اجازه استفاده از اسم کوچک را گرفتید، می‌توانید به راحتی از آن استفاده کنید. کمی وقت بگذارید و نام آشنایان خود را به خاطر بسپارید و در موقعیت‌های اجتماعی از آن‌ها استفاده کنید. این کار نه تنها به مهارت‌های اجتماعی شما اعتبار می‌بخشد، بلکه نشان‌دهنده‌ی توجه شما به جزئیات است.

۲. به خاطر سپردن داستان‌ها و پیشینه افراد


هر فردی داستانی برای تعریف کردن یا ویژگی منحصر به فردی دارد. سعی کنید در حین آشنایی با افراد، به این داستان‌ها گوش دهید. اگر به سختی آن‌ها را به خاطر می‌سپارید، شاید یادداشت کوتاهی در یک دفترچه کوچک بردارید و قبل از بیرون رفتن مرور کنید.  مردم دوست دارند در مورد خودشان صحبت کنند، پس پرسیدن در مورد خانواده، تعطیلات اخیر یا یک اتفاق مثبت، قطعا تأثیر خوبی خواهد داشت.

۳. تعیین اهداف برای رشد اجتماعی


بهترین راه برای تقویت مهارت‌های اجتماعی، تعیین هدف است. کمی وقت بگذارید و مشخص کنید که می‌خواهید طی ۶ تا ۱۲ ماه آینده از نظر اجتماعی به چه دستاوردی برسید. این هدف می‌تواند بزرگ و یا حتی برای شما چالش‌برانگیز باشد، مثلا «به تنهایی در یک رویداد شبکه‌سازی شرکت کنم و با ده نفر صحبت کنم». سپس، این هدف بزرگ را به بخش‌های کوچک‌تر و قابل‌ دستیابی‌تری در زمان کوتاه‌مدت تقسیم کنید تا برای رسیدن به هدف نهایی آماده شوید. لیز هوگان، کارشناس حرفه‌ای و متخصص جستجوی کار در FindMyProfession می‌گوید: «تعیین اهداف هوشمند (SMART) به شما کمک می‌کند تا مهارت‌های اجتماعی خود را اندازه‌گیری و بهبود بخشید و ایده‌ای برای چگونگی پیشرفت بیشتر در آینده به شما می‌دهد.» او توصیه می‌کند اهدافی را تعیین کنید که مشخص (Specific)، قابل اندازه‌گیری (Measurable)، قابل دستیابی (Achievable)، مرتبط (Relevant) و زمان‌دار (Time-bound) باشند تا بتوانید به راحتی به آن‌ها برسید و بعد از تکمیل، آن‌ها را ارزیابی کنید.

هوش هیجانی

۴. تقویت هوش هیجانی

هوش هیجانی یکی از عناصر کلیدی مهارت‌های اجتماعی است. هوش هیجانی به معنی درک احساسات، زبان بدن و استفاده از سوالات یا مکالمه برای فهمیدن حال دیگران است (به خاطر داشته باشید که این ممکن است با آنچه آن‌ها به طور واقعی می‌گویند، متفاوت باشد). این مهارت به شما امکان می‌دهد تا نشانه‌های اجتماعی را بخوانید و یک تعامل را به شیوه‌ای مناسب پیش ببرید. با تقویت هوش هیجانی خود، قادر خواهید بود لحن و موضوعات مناسب را برای صحبت با افراد مختلف تشخیص دهید و این به شما کمک می‌کند تا ارتباطات مؤثرتری برقرار کنید.

۵. تعریف کردن از دیگران

همه ما تعریف شنیدن را دوست داریم! تمجید کردن به موقع (اما به جا) از افراد در حلقه‌های اجتماعی‌تان همیشه تأثیر خوبی دارد. این تعریف می‌تواند در مورد نحوه‌ی کار آن‌ها، دانش‌شان و یا حتی یک اشاره کوچک و مثبت به پیراهنی قشنگ که پوشیده‌اند باشد. تعریف کردن، راهی عالی برای شروع یک مکالمه است و چه بسا، شما هم در عوض تعریفی دریافت کنید!

۶. معاشرت کنید (و گوشی خود را کنار بگذارید)

شاید عجیب به نظر برسد، اما برای تقویت مهارت‌های اجتماعی، نیاز به معاشرت است. عجیب است، نه؟ برای دورهمی‌ها یا رویدادهای شبکه‌سازی وقت بگذارید و زمانی که آنجا هستید، مشارکت کنید و با دیگران صحبت کنید (فقط به قصد تماشا و گوشه نشستن نروید). به خصوص اگر کسی را برای صحبت کردن ندارید، در دامِ سرگرم شدن با گوشی خود نیفتید. آن را خاموش کنید، به کسی که نمی‌شناسید نزدیک شوید و خودتان را معرفی کنید.

۷. با گروه‌های کوچک‌تر شروع کنید


اگر معاشرت کردن به طور طبیعی برایتان اتفاق نمی‌افتد، یا فرد درون‌گرایی هستید، پس خیلی زود خودتان را از محدوده امن‌تان بیرون نبرید. این کار تنها باعث استرس غیر ضروری و باعث افزایش نارضایتی شما را نسبت به فعالیت‌های اجتماعی می‌شود. به جای آن، از گروه‌های کوچک‌تر شروع کنید. به رویدادهای کوچک‌تر بروید که احتمال برقراری گفتگو وجود داشته باشد. اگر (یا زمانی که) احساس ناراحتی کردید، عذرخواهی کنید و آنجا را ترک کنید. به تدریج سطح تحمل خود را بالا ببرید.

گوش دادن

۸. گوش دادن فعالانه


در یک مکالمه‌ی خوب، گوش دادن حرف اول را می‌زند. چه زمانی که سؤال می‌پرسید، از دیگران تعریف می‌کنید یا صرفاً بخشی از یک گروه در حال معاشرت هستید، به حرف‌هایی که زده می‌شود توجه کنید. این به شما سرنخ‌هایی می‌دهد که در کجا وارد بحث شوید و در ادامه چه بگویید. گوش دادن فعال به معنای نشان دادن به دیگران است که شما با زبان بدن مثبت (مانند تکان دادن سر و برقراری ارتباط چشمی) و استفاده مؤثر از سؤالات، به آن‌ها گوش می‌دهید. گوش دادن فعال همچنین به شما امکان می‌دهد تا نکات ظریف را دریافت کنید که این در تعاملات کاری بسیار مفید است.

۹. پرسیدن سوالات باز


پرسیدن سوالات باز (سوالاتی که اغلب با "چه"، "کجا"، "کی"، "چه کسی"، "چرا" و "چگونه" شروع می شوند) راه های عالی برای پیشبرد طبیعی یک مکالمه هستند. به خاطر داشته باشید، مردم دوست دارند در مورد خودشان صحبت کنند و سوالات باز به طور موثری افراد را به این کار ترغیب می کنند. کمی وقت بگذارید و در مورد افرادی که قرار است ملاقات کنید تحقیق کنید تا بتوانید سوالات مناسب برایشان آماده کنید.

۱۰. به دیگران فرصت دهید تا در مورد خودشان صحبت کنند

در مقابل وسوسه‌ی صحبت کردن زیاد در مورد خودتان – مخصوصا بدون اینکه کسی از شما بخواهد – مقاومت کنید. مردم همیشه از این کار استقبال نمی‌کنند و شاید برای مدت کوتاهی سرگرم‌شان کنید، اما به ندرت پیش می‌آید که بخواهند دوباره با شما در این مورد صحبت کنند. پرسیدن در مورد افراد بر اساس چیزهایی که از آن‌ها به یاد می‌آورید، مودبانه‌تر است و معمولا باعث می‌شود که آن‌ها نیز در پاسخ، سوالاتی در مورد شما بپرسند.

۱۱. هنر قصه‌گویی را بیاموزید

هنر قصه‌گویی مهارتی مجزا به شمار می‌رود که ابزاری قدرتمند برای جلب توجه افراد و ارتقای چشمگیر مهارت‌های اجتماعی شما به فراتر از رد و بدل چند سؤال ساده است. قصه‌گویی می‌تواند تجربیات را جاندار کند، به شما کمک کند حکایت‌هایی تعریف کنید – که می‌تواند شامل صحبت در مورد افرادی باشد که با آن‌ها معاشرت می‌کنید – و با تعریف از آشنایان یا برجسته کردن دستاوردها و کارهایشان، آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهید. به طور خلاصه، قصه‌گویی باعث می‌شود شما به یاد ماندنی و جذاب‌تر شوید.

زبان بدن

۱۲. به زبان بدن خود توجه کنید

مثل یک ضرب‌المثل قدیمی، «یک تصویر، هزار کلمه حرف می‌زند» در مورد معاشرت هم صدق می‌کند. زبان بدن شما، خیلی بیشتر از کلمات‌تان، در مورد مهارت‌های اجتماعی‌تان به اطرافیان می‌گوید. آن‌ها با دیدن رفتار شما در مورد نحوه‌ی معاشرت و تعامل‌تان با دیگران، نظر می‌دهند. با تمرکز روی حرکات و حالات چهره مناسب، داشتن姿勢‌ی درست و همچنین گوش دادن فعال، زبان بدن ایده‌آلی را به نمایش بگذارید. آرون کیس، مشاور شغلی در ResumeGenius، می‌گوید: «با افراد ارتباط چشمی برقرار کنید و به آن‌ها لبخند بزنید، صاف بایستید و دست‌هایتان را از هم باز کنید. با حالت بدن‌تان نشان دهید که برای معاشرت آماده هستید، آن وقت افراد اجتماعی و خوش‌صحبت در محل کارتان به سمت‌تان جذب می‌شوند و شما را وارد گفتگو می‌کنند.

برای مطالعه توصیه می‌شود: قدرت زبان بدن در محل کار

۱۳. روی لحن و صدای خود تمرکز کنید


تقریبا به اندازه‌ی زبان بدن، لحن صدا هم اهمیت دارد. واضح و با احساس و هیجان مناسب صحبت کنید. این باعث می‌شود دیگران به حرف‌های شما گوش دهند و با شما صحبت کنند، در نتیجه به برقراری ارتباط کمک می‌کند. لحن همچنین شامل صحبت کردن واضح، یعنی بلندی صدا، سرعت و بیان صحیح حروف است. برای اینکه در این زمینه‌ها پیشرفت کنید، وقت بگذارید و تمرین کنید.

۱۴. درباره کسانی که با آن‌ها صحبت می‌کنید، تحقیق کنید


در صورت امکان، درباره‌ی افرادی که قرار است در یک دورهمی کاری یا اجتماعی ملاقات کنید، اطلاعاتی کسب کنید. این کار نه تنها به شما کمک می‌کند تا سوالات مؤثری آماده کنید، بلکه به احتمال زیاد باعث می‌شود نام‌ها و رویدادهای مرتبط با آن‌ها را به خاطر بسپارید. تحقیق در مورد افرادی که قرار است با آن‌ها شبکه‌سازی کنید، همچنین می‌تواند هرگونه نگرانی‌ای را که در مورد معاشرت دارید، کاهش دهد، زیرا مقداری از ابهام در مورد اینکه چه انتظاری دارید را برطرف می‌کند.

با اطلاعات روز به معاشرت بروید

۱۵. با اطلاعات روز به معاشرت بروید


با داشتن مجموعه‌ای از موضوعات برای صحبت‌های کوتاه وارد یک دورهمی اجتماعی شوید. خواندن اخبار روز، رویدادهای فرهنگی و ورزشی، به شما انبوهی از سوژه‌های گفتگو می‌دهد و این امکان را برایتان فراهم می‌کند تا در طیف گسترده‌ای از بحث‌ها شرکت کنید و در عین حال فردی بااطلاع به نظر برسید.

۱۶. دیگران را زیر نظر بگیرید یا یک «همراه» پیدا کنید


یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت مهارت‌های اجتماعی، مشاهده‌ی نحوه‌ی معاشرت و تعامل دیگران در گروه است. بدیهی است که جاسوسی کردن برای غریبه‌های اطراف‌تان که به نظر مهارت‌های اجتماعی عالی دارند، کمی «عجیب» به نظر می‌رسد، پس شاید بهتر باشد با یک دوست یا همکار برون‌گرا به رویدادها بروید. به این ترتیب، این «همراه» می‌تواند چند نکته و ترفند را با شما به اشتراک بگذارد و حتی ممکن است شما را به افراد جدیدی معرفی کند.

۱۷. معاشرت در محیط‌های بی‌طرف


اگر در مورد معاشرت عصبی هستید، انتخاب یک محیط بی‌طرف می‌تواند این احساسات را کاهش دهد. محیط‌های بی‌طرف، مکان‌هایی هستند که برای همه افراد در آن جمع، به یک اندازه آشنا یا ناآشنا هستند. این مکان‌ها می‌توانند یک سالن اجتماعات، کافی‌شاپ یا اتاق کنفرانس باشند. چنین محیط‌هایی به برقراری تعادل در زمینه‌ی قدرت و کنترل معاشرت کمک می‌کند.

۱۸. به یک باشگاه یا کلاسی مرتبط با علایق‌تان بپیوندید


پیوستن به یک باشگاه یا کلاسی که به یکی از علایق و سرگرمی‌هایتان مرتبط است، راهی عالی برای ملاقات با افراد هم‌فکر است. از این نقطه به بعد، تقویت مهارت‌های اجتماعی‌تان بسیار آسان‌تر خواهد بود، زیرا با افرادی معاشرت می‌کنید که می‌دانید حداقل در یک مورد با شما اشتراک نظر دارید.

دورهمی‌

۱۹. زودتر به دورهمی‌های اجتماعی برسید


اگر در جمع‌های بزرگ یا معرفی خودتان به گروه‌های شلوغ احساس ناراحتی می‌کنید، شرکت زودتر در رویدادهای اجتماعی می‌تواند شرایط را برایتان کمی آسان‌تر کند. با این کار، تقریباً مجبور می‌شوید با تعداد محدود افرادی که از قبل حضور دارند، تعامل کنید و با رسیدن تدریجی افراد، خواهید دید که به طور طبیعی بین گروه‌ها جابجا می‌شوید و ارتباط برقرار می‌کنید.

۲۰. دریافت بازخورد


از دیگران در مورد نحوه‌ی معاشرت‌تان بازخورد بگیرید. انجام این کار اگر با فرد دیگری یا یک «همراه» به دورهمی اجتماعی رفته باشید، آسان است. بازخورد سازنده به شما کمک می‌کند تا رویکردها یا تکنیک‌هایی را برای بهبود مهارت‌های اجتماعی‌تان توسعه دهید. مهم است که به هر بازخوردی که به شما ارائه می‌شود، حتی اگر آن را دوست ندارید، عمل کنید.

۲۱. یک «فهرست موضوعات» داشته باشید


فهرستی از موضوعات بی‌خطر و همه‌گیری برای شکستن یخ و شروع مکالمه آماده کنید. این فهرست که ممکن است فقط در ذهن شما باشد و روی کاغذ نوشته نشود، به طور کلی شامل «موضوعات سرِ  صحبت» می‌شود، که منظور همان شروع‌کننده‌های ساده‌ی مکالمه است، مانند یک مسابقه ورزشی اخیر، اخبار مثبت غیرمذهبی و غیرسیاسی، یا اگر در انگلستان هستید، صحبت درباره آب‌وهوا!

واضح صحبت کنید

۲۲. واضح صحبت کنید


افرادی که با صدای آهسته یا آرام صحبت می‌کنند، تمایل دارند حرف‌هایشان اشتباه شنیده شود، حرفشان قطع شود یا حتی نادیده گرفته شوند. اگر شما هم چنین هستید، روی صدا و لحن‌تان کار کنید تا با اعتماد به نفس و قاطعیت صحبت کنید، بدون اینکه به سمت پرخاشگری یا با صدای بلند حرف زدن سوق پیدا کنید. به این ترتیب، هر وقت صحبت می‌کنید، توجه افراد را جلب خواهید کرد.

۲۳. خودتان باشید


ممکن است وسوسه شوید برای اینکه خودتان را جذاب‌تر یا جالب‌تر نشان دهید، نقابی به چهره بزنید. اما در برابر این وسوسه مقاومت کنید و به جذابیت و شخصیت طبیعی خودتان تکیه کنید. می‌توانید با استفاده از قصه‌گویی و پرسیدن سوال‌های موثر، که هر دو ابزار عالی برای نشان دادن خودتان به عنوان فردی گیرا و طبیعی هستید، این ویژگی‌ها را تقویت کنید. حفظ یک نقشِ جعلی خسته‌کننده و غیرقابل دوام است. بسیار راحت‌تر است که همان کسی باشید که واقعاً هستید. حتی در دنیای جدید دورکاری، برقراری ارتباط موثر و ایجاد روابط صمیمی با همکاران‌تان اهمیت دارد.

۲۴. با عرف و قوانین جاافتاده آشنا شوید


هر موقعیت اجتماعی، عرف مخصوص به خودش را دارد. این عرف‌ها اغلب شامل ویژگی‌های نانوشته‌ای در مورد میزان رسمی بودن، موضوعات مناسب، حرف‌های ممنوعه یا احترام به حریم افراد است. قبل از ورود به یک موقعیت اجتماعی، مطمئن شوید که از چنین عرف‌هایی آگاه هستید. با انجام این کار، پذیرفته می‌شوید و از هرگونه سرافکندگی برای خود یا دیگران جلوگیری می‌کنید.

۲۵. دیگران را هم وارد گفتگو کنید


شامل کردن دیگران و وارد کردن افراد ساکت‌تر به گفتگو، یک مهارت اجتماعی ارزشمند است. با گذشت زمان، به‌عنوان یک فرد باتجربه در معاشرت، می‌توانید با پرسیدن سؤال یا دعوت از افراد ساکت‌تر برای ابراز نظر به عنوان بخشی از گروه، به آن‌ها کمک کنید. این مهارتی محترم است و همچنین نشان‌دهنده‌ی هوش هیجانی بالا است.

دیگران را هم وارد گفتگو کنید

۲۶. با ساعات پرانرژی خود آشنا شوید


برای برخی افراد بسیار اجتماعی، ممکن است «ساعت‌های پرانرژی» تمام روز و شب باشد. اما اگر موقعیت‌های اجتماعی برای شما خسته‌کننده یا دشوار است، پس باید بدانید در چه ساعاتی از روز بیشترین انرژی و آمادگی را برای تعامل اجتماعی دارید. تا جایی که می‌توانید، سعی کنید فعالیت‌های اجتماعی‌تان را بر اساس این زمان‌ها تنظیم کنید تا بتوانید در بهترین حالت خود باشید.

۲۷. تست شخصیت انجام دهید


تست‌های شخصیت به شما نوعی پروفایل اجتماعی یا شخصیتی ارائه می‌دهند که به شما کمک می‌کند تا درک کنید چه نوع رویکرد اجتماعی برای شما مناسب‌تر است یا بهترین راه‌های تعامل با دیگران چیست. برخی از تست‌های شخصیت محبوب عبارتند از شاخص تایپ مایرز-بریگز (MBTI)، پروفایل کالیپر، پرسشنامه شخصیت هگزاکو (HEXACO) و تست DISC (تسلط، نفوذ، ثبات و انطباق).

۲۸. بدانید چه زمانی باید خداحافظی کنید


ما انسان‌ها به عنوان موجودات اجتماعی، زمانی که تمایل به معاشرت و ارتباط با دیگران داریم، در بالاترین سطح کارایی خود قرار می‌گیریم. وقتی این تمایل فروکش می‌کند، وقت آن است که از جمع خارج شوید. خستگی تأثیر مثبتی بر معاشرت ندارد و حتی می‌تواند روابط مثبتی را که ساخته‌اید، خدشه‌دار کند. استراحت و تجدید قوا معجزه می‌کند.

۲۹. از موضوعات بحث‌برانگیز دوری کنید


هنگام معاشرت، بهتر است به موضوعاتی بپردازید که کم‌تر جنجالی یا دو قطبی هستند. موضوعاتی که به دلیل دیدگاه‌ها و ارزش‌های غیرقابل انعطاف یا پرشور، منجر به بحث‌های داغ می‌شوند، باعث ایجاد گفتگوهای ناخوشایند – و گاهی اوقات انفجاری –  یا حتی بدتر از آن، سکوت می‌شوند. این موضوعات شامل دین، پول و سیاست است.

هدایت گفتگو به دور از چنین حوزه‌هایی باعث می‌شود تا  بتوانید گفتگویی لذت‌بخش و روان را تجربه کنید.

مثبت بمانید

۳۰. مثبت بمانید


در صورت امکان، موضوعات گفتگو را مثبت نگه دارید. روی موضوعات لذت‌بخش‌تر و شادتری تمرکز کنید و اگر به دنبال بحث‌های جدی‌تر رفتید، خیلی زود یا با افرادی که به خوبی نمی‌شناسید، وارد بحث‌های جدی نشوید. اگر در مورد رویدادهای جاری صحبت می‌کنید، سعی کنید اخبار مثبت‌تری را انتخاب کنید.

برای مطالعه توصیه می‌شود: نحوه مدیریت احساسات در محل کار

نکات نهایی


از هر تعاملی به عنوان فرصتی برای یادگیری و تقویت مهارت‌های اجتماعی خود استفاده کنید. با کسب تجربه، به مرور زمان در این زمینه پیشرفت خواهید کرد. برخی از افراد به طور طبیعی در برقراری ارتباطات اجتماعی موفق هستند، در حالی که برخی دیگر به زمان و تمرین بیشتری برای یادگیری تکنیک‌های معاشرت مؤثر نیاز دارند.


با آشنا شدن با نکات ذکر شده در بالا، می‌توانید به طور قابل توجهی مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود بخشید که در نهایت می‌تواند به افزایش بهره‌وری شما و همچنین نوآوری در محیط کار منجر شود. بعد از هر تعامل، روی مهارت‌های اجتماعی خود تأمل کنید و به دنبال راه‌هایی برای پیشرفت مداوم، چه در محل کار و چه در خانه باشید.

منبع:‌ careeraddict

مشاوره

شما فرصت دارید از مشاوره رایگان تسهیل گستر استفاده کنید.
۳۰ راه برای بهبود مهارت‌های اجتماعی خود در محل کار
تسهیل گستر, بابک شعبانی 20 تیر 1403
اشتراک‌گذاری این پست
بایگانی
ورود | ثبت نام افزودن نظر
گام به سوی تحول دیجیتال: آشنایی با راهکارهای نوین ERP برای مدیریت یکپارچه کسب‌وکار
سمینار معرفی جدیدترین و قدرتمند‌ترین ابزار‌های سیستم‌سازی و مدیریت یکپارچه و الکترونیکی کسب‌وکار بر بستر ERP چنین نه چنان: پایانی بر روش‌های سنتی، آغازی نو برای نوآوری
ارتباط با ما +
چت آنلاین
تماس با ما
دفتر تبریز: 041-51288000
دفتر تهران: 021-91012569
درخواست مشاوره و یا دمو