صرف نظر و مشاهده محتوا

خوش آمدید!

این تالار گفتگو در خصوص محصولات و خدمات تسهیل گستر و نرم افزار سازمان یار ( قدرت گرفته از Odoo ERP ) ایجاد شده است.

سوال بپرسید و به بحث و گفتگو بپردازید، مطالب و ایده های خود را به اشتراک بگذارید، پروفایل حرفه ای خود را ایجاد کنید، به دغدغه های مطرح شده در کیفی ترین شکل ممکن پاسخ دهید و شبکه ارتباطی خود را گسترش دهید.

برای تعامل و مشارکت در تالارهای گفتگو، ابتدا لازم است ثبت نام کنید.
این سؤال پرچم‌دار شده است
1 پاسخ
6 بازدید

ما یک مجله اینترنتی قدیمی داریم که حدود ۷ سال است در حوزه‌های مختلف محتوا تولید می‌کند و در حال حاضر بیش از ۸,۰۰۰ مقاله روی سایت داریم. اما بررسی‌های اخیر ما در گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول نشان می‌دهد که تقریباً ۷۰ درصد از این مقالات، در ۶ ماه گذشته حتی یک کلیک یا بازدید هم نداشته‌اند!

شنیده‌ام که تکنیکی به نام «هرس محتوا» (Content Pruning) وجود دارد که با حذف یا ادغام این صفحات بی‌ارزش، رتبه کل سایت بهبود می‌یابد.

سوال من این است:

۱. چطور باید تشخیص دهم که کدام مقاله‌ها را باید کاملاً حذف کنم و کدام‌ها را اصلاح یا ادغام؟

۲. برای صفحاتی که تصمیم به حذف آن‌ها می‌گیرم، آیا باید آن‌ها را به خطای ۴۱۰ (Gone) یا ۴۰۴ هدایت کنم یا همگی را روی صفحه اصلی یا دسته‌بندی‌ها ریدایرکت ۳۰۱ کنم؟ نگران افت ناگهانی رتبه کل سایت هستم.

تصویر پروفایل
صرف نظر
مؤلف

هرس محتوا (Content Pruning) مثل هرس کردن شاخه‌های خشکیده یک درخت است؛ به درخت اجازه می‌دهد تا انرژی و منابع خود را روی شاخه‌های سالم و میوه‌ده متمرکز کند. در سئو نیز حذف محتوای ضعیف (Thin Content) باعث می‌شود اعتبار کل دامنه (Domain Authority) بالا برود و بودجه خزش هدر نرود.

برای انجام این کار به صورت امن و بدون افت رتبه، پیشنهاد می‌کنم مراحل زیر را طی کنید:

مرحله اول: دسته‌بندی و غربالگری صفحات (ماتریس تصمیم‌گیری)

ابتدا خروجی صفحات خود را به همراه میزان کلیک و ایمپرشن ۳ تا ۶ ماه گذشته (از سرچ کنسول) استخراج کنید. سپس صفحات کم‌بازدید را به ۳ دسته تقسیم کنید:

۱. نگه داشتن و بروزرسانی (Keep & Update): صفحاتی که موضوعات همیشه سبز (Evergreen) دارند اما محتوایشان قدیمی شده است. این‌ها را با اضافه کردن اطلاعات جدید، تصاویر بهتر و بهبود سئو داخلی آپدیت کنید.

۲. ادغام و تلفیق (Merge & Cannibalization): اگر چند مقاله مختلف درباره یک موضوع دارید که همگی رتبه ضعیفی دارند (مثلاً “راهنمای سئو ۲۰۲۱” و “راهنمای سئو ۲۰۲۲”)، آن‌ها را در یک مقاله جامع و قوی ادغام کنید. مقاله ضعیف‌تر را به مقاله جامع جدید ریدایرکت ۳۰۱ کنید.

۳. حذف کامل (Delete): صفحاتی که اخبار منقضی شده هستند، هیچ ارزش سرچ یا کاربری ندارند و قابل بروزرسانی هم نیستند.

مرحله دوم: نحوه برخورد فنی با صفحات حذفی (تفاوت ۴۰۴، ۴۱۰ و ۳۰۱)

بزرگترین اشتباه این است که تمام صفحات حذفی را به صفحه اصلی ریدایرکت ۳۰۱ کنید. گوگل این رفتار را Soft 404 شناسایی می‌کند و اعتباری انتقال نمی‌دهد. راهکار اصولی به این شرح است:

• استفاده از ریدایرکت ۳۰۱: فقط زمانی استفاده کنید که یک صفحه جایگزین کاملاً مرتبط برای آن دارید (مثلا نسخه جدیدتر همان محصول یا مقاله ادغام شده). با این کار اعتبار لینک (Link Equity) منتقل می‌شود.
  • استفاده از کد وضعیت ۴۱۰ (Gone): برای صفحاتی که برای همیشه حذف شده‌اند و هیچ معادل یا جایگزینی ندارند، سرور را تنظیم کنید تا کد ۴۱۰ را برگرداند. کد ۴۱۰ به گوگل می‌گوید: «این صفحه با برنامه قبلی حذف شده و دیگر باز نمی‌گردد». گوگل بسیار سریع‌تر از خطای معمولی ۴۰۴، صفحات ۴۱۰ را از ایندکس خود خارج می‌کند.
  • استفاده از کد وضعیت ۴۰۴ (Not Found): اگر امکان تنظیم ۴۱۰ روی سرور یا CMS خود را ندارید، از همان ۴۰۴ استاندارد استفاده کنید. گوگل به مرور زمان متوجه حذف صفحه می‌شود، اما فرآیند حذف آن از نتایج طولانی‌تر از کد ۴۱۰ خواهد بود.
یک نکته کلیدی:

قبل از حذف هر صفحه‌ای، حتماً بررسی کنید که آیا آن صفحه بک‌لینک خارجی دارد یا خیر. اگر صفحه‌ای بازدید ندارد اما از سایت‌های دیگر لینک گرفته است، هرگز آن را حذف نکنید؛ بلکه محتوای آن را بهبود دهید یا آن را به یک صفحه مرتبط دیگر ریدایرکت ۳۰۱ کنید تا ارزش بک‌لینک حفظ شود.

تصویر پروفایل
صرف نظر

پاسخ شما

سعی کنید یک پاسخ اساسی ارائه کنید. اگر می‌خواهید در مورد سؤال یا پاسخ نظر دهید، کافیست از ابزار نظردهی استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که همیشه می‌توانید پاسخ‌های خود را اصلاح کنید - نیازی نیست یک سؤال را دوبار پاسخ دهید. همچنین رأی دادن را فراموش نکنید - این کار کمک می‌کند بهترین سؤال و جواب‌ها را انتخاب کنیم!

پست‌های مرتبط پاسخ‌ها بازدید فعالیت
1
تیر 26
14
1
تیر 26
8
1
تیر 26
9
2
دی 24